Crosscube Challenges

Dwarsliggers gezocht

Linksom, rechtsom, we laten een plan slagen. Elk plan is uniek en vraagt om een eigen oplossing. We houden ervan om uitdagingen om te zetten in slimme ideeën. Soms vraagt de klant ons om ‘dwars te liggen’ met een doel. Om te komen tot de beste oplossing die een flinke stap vooruit is.

Klaar voor morgen

Zoals de tegeltjeswijsheid zegt: ‘Dwarsliggers zijn nodig om de rails recht te houden.’ Neem het naoorlogse station Arnhem CS dat dringend aan vernieuwing toe was. Om in alle opzichten gereed te zijn voor de groeiende stroom reizigers van morgen was het tijd voor innovatief denken in het nu.

Visueel vriendelijk

De architect had een duidelijke visie en vroeg om verrassende oplossingen. Onder de grond moest het functioneel en boven de grond visueel goed geregeld zijn. Dus niet alleen gebruiks-, maar ook visueelvriendelijk. Helemaal omdat alle deksels op het perron voor iedereen zichtbaar zijn. Het station kreeg een volledige upgrade. Met moederbedrijf PION als partner voor alle kabelbescherming, van ondergrondse mantelbuizen en trekputten tot bovengrondse dekselvoorzieningen.

Robuust resultaat

De specifieke wensen van de architect zie je terug in de speciale met natuursteen bestraatbare deksels die onopvallend in het perron zijn weggewerkt. Het resultaat: een robuust, goed onderhoudbaar en toekomstbestendig netwerk onder de perrons en een visueel verantwoorde oplossing op de perrons. En – zoals je op een treinstation mag verwachten – op tijd en binnen budget geleverd. Dwarsligger met een doel: een vernieuwende visie mogelijk maken met vernieuwende oplossingen.

Heb je een vraag? Ik help je verder.

Laat je gegevens achter en we reageren zo spoedig mogelijk.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.