Crosscube Challenges

Distributiecentrum Lelystad

Crosscube verbindt. Nederlandse basis met Europese ambitie.

Realisatie van een mega-distributiecentrum voor winkels van Zara, Pull & Bear en Bershka. De eerste in Europa buiten moederland Spanje.

Rondom dit distributiecentrum dienen de kabels en leidingen voor de verlichting, communicatie en beveiliging toekomstbestendig en goed beschermd aangelegd te worden. Via het plaatsen van vele trekputten zijn daarbij de kabels eenvoudig te vervangen of indien nodig bij te trekken. Het oorspronkelijke idee is om de standaarden uit Spanje toe te passen, dat wil zeggen grotere betonnen trekputten. Crosscube is uitgedaagd om een alternatief te vinden en te realiseren. Met name omdat de zachte poldergrond in Lelystad zwaardere eisen stelt aan het stabiliseren van de ondergrond voor het installeren van de betonputten. Bovendien moesten wij onze klant verzekeren van een zeer strakke doorlooptijd met levergaranties, omdat vertragingen tot hoge boetes kon leiden.

Trekput oplossing

Elke uitvoering is uitgetekend en heeft een specifieke type trekput aanduiding gekregen. Daarna zijn alle putten uniek genummerd om verwarring qua diversiteit in buis aansluitingen te voorkomen.

Crosscube heeft specifieke oplossingen gevonden die voldeden aan de project-wensen. Op basis van de inventarisatie, gesprekken en tekeningen zijn in schetsen vervaardigd. Daarna zijn de eerste puttenstaten gemaakt, die deksel type en posities van de buis aansluitpunten specificeren. Tot slot zijn de definitieve tekeningen uitgewerkt en geaccordeerd. Een mooie basis om met zekerheid een handtekening onder de definitieve gunning te kunnen zetten.

Resultaat

Deze samenwerking was erop gericht om alle kennis en kunde te bundelen, waaronder de kennis van de uitdagende Nederlandse ondergrond, om te komen tot een oplossing die voor nu en de toekomst het meest effectief en efficiënt is. Dat is gelukt.

Ons advies

Ons advies verbindt. We combineren denkkracht met doekracht.

Trigger

Onze producten

Onze producten verbinden. Maatwerk is mensenwerk.

Trigger

Heb je een vraag? Ik help je verder.

Laat je gegevens achter en we reageren zo spoedig mogelijk.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.